ΜΑΙΝΑΛΟ Trail & ΦΑΡΑΓΓΙ ΛΟΥΣΙΟΥ 15-17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

 


ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΣ


Πρόγραμμα τριημέρου


Παρασκευή 15/11

17:30 - Ραντεβού στο μετρό Χαλανδρίου και αναχώρηση με το λεωφορείο ή τα βανάκια της Walking Holidays. Το ταξίδι μας μέχρι τη Δημητσάνα θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες, συμεριλαμβανομένης μιας στάσης για φαγητό (δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή).

χάρτης διαδρομής

21:00 - Άφιξη στη Δημητσάνα και τακτοποίηση στα δωμάτια.

Η διαμονή μας θα γίνει στο παραδοσιακό, πολυτελές ξενοδοχείο "Μπαρουτόμυλος"

https://www.baroutomilos.gr/


Σάββατο 16/11

07:30 - Πρωινό στο Ξενοδοχείο

08:30 - Αναχώρηση οδικώς για το ορεινό χωριό "Ζυγοβίστι" και έναρξη της πεζοπορίας. Η διαδρομή μας μέχρι εκεί διαρκέι περίπου 10'.  

Διαβάστε παρακάτω αναλυτική περιγραφή της πεζοπορίας

20:00 - Δείπνο σε εστιατόριο στην Δημητσάνα (περιλαμβάνεται στην τιμή)


Κυριακή 17/11

07:30 - Πρωινό στο Ξενοδοχείο

08:30 - Αναχώρηση οδικώς για το μονοπάτι. 

Διαβάστε παρακάτω αναλυτική περιγραφή της πεζοπορίας

15:00 - Γεύμα έκπληξη στην περιοχή (περιλαμβάνεται στην τιμή)

17:00 - Αναχώρηση για Αθήνα



Περιγραφή διαδρομών

 Το Μονοπάτι του Μαινάλου εκτείνεται σε μήκος 75 χλμ. Περνάει μέσα από τα χωριά της Στεμνίτσας, Δημητσάνας, Ζιγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο και τα Λαγκάδια, ενεργοποιώντας το σύνολο της τουριστικής υποδομής και των υπηρεσιών του νομού Γορτυνίας.
Τόσο ο σχεδιασμός και η οργάνωση του μονοπατιού, όσο και η γενική υποδομή του, πληρεί πλήρως τα πλαίσια που ορίζει το πρότυπο που έθεσε η European Ramblers Association (ERA), που συγκεντρώνει 33 εθνικές ομοσπονδίες ευρωπαϊκών χωρών και με περίπου 3.000.000 μέλη. Αφού το Μονοπάτι του Μαινάλου αξιολογήθηκε σύμφωνα με 41 σημεία-παραμέτρους μέτρησης, για την ποιότητα και τα τεχνικά κριτήρια, έλαβε το πιστοποιητικό ικανότητας ως ένα από τα Trails Master Quality (Leading Quality Trails – Best of Europe) και προτάθηκε και από την ERA στους Ευρωπαίους πεζοπόρους ως ένα συνεκτικό, ενδιαφέρον και ασφαλές βουνό για περιπέτεια. Το Μονοπάτι του Μαινάλου είναι το 10ο Ευρωπαϊκό μονοπάτι που παίρνει αυτή τη σημαντική εγγύηση ποιότητας και ασφάλειας. 


Ημέρα 1

Menalon Trail (τμήμα 3): Ζυγοβίστι - Ελάτη



Το χωριό Ζυγοβίστι βρίσκεται ανάμεσα στη Δημητσάνα και τη Στεμνίτσα και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1160m. Πρόκειται για έναν από τους πιο ορεινούς προορισμούς της Πελοποννήσου και έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός που ανήκει στη Γορτυνία. Έχει πολύ λίγους κατοίκους και μια μικρή γραφική πλατεία από την οποία θα ξεκινήσουμε.

Το τμήμα Ζυγοβίστι-Ελάτη κινείται στο Δυτικό Μαίναλο. Το κομμάτι είναι έντονα ανηφορικό, χρειάζεται ρυθμός και καλή φυσική κατάσταση. Αν αποφασίσουμε να κάνουμε 2 km ακόμη, μπορούμε ν’ ανεβούμε στην κορυφή του Πλειοβουνίου, στα 1643 m. υψόμετρο, μια από τις ψηλότερες στο δυτικό Μαίναλο. Θυμίζουμε πως η ψηλότερη κορυφή του Μαινάλου είναι η Οστρακίνα στα 1980m. 

Tο μονοπάτι Ζυγοβίστι-Ελάτη είναι πολύ περισσότερο από απλά ένα μονοπάτι προς τον προορισμό σου. Είναι ένα ταξίδι που θα αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ψυχή σας και θα σας εμπνεύσει να συνεχίσετε να ανακαλεύπτετε την μαγεία της πεζοπορίας. Αυτό το ταξίδι είναι ένας ύμνος στην ομορφιά της φύσης.

Καθώς περπατάτε από το Ζυγοβίστι προς την Ελάτη, η φύση σας περιβάλλει με την αγκαλιά της. Τα παλιά μονοπάτια κρύβουν ιστορίες που αναμένουν να αφηγηθούν, και οι πηγές και οι εκκλησίες μιλούν για την πνευματικότητα του τόπου. Κάθε στάδιο του ταξιδιού είναι μια ευκαιρία να συνδεθείτε με την ομορφιά της φύσης και την ιστορία που την διαμορφώνει.

Όταν φτάσετε στην Ελάτη, θα αισθανθείτε τον ενθουσιασμό και την έμπνευση να συνεχίσετε να εξερευνείτε τον κόσμο μέσα από τα μονοπάτια. Αυτή η αναζήτηση είναι περισσότερο από ένα ταξίδι - είναι μια περιπέτεια που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο.

Το μονοπάτι Ζυγοβίστι-Ελάτη είναι μια πρόκληση, αλλά είναι και μια ευκαιρία να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία. Ετοιμαστείτε να ζήσετε την περιπέτεια της ζωής σας!


Ημέρα 2

Menalon Trail (τμήμα 2 ): Δημητσάνα - Αρχαία Γόρτυνα



Μια υπέροχη εύκολη διαδρομή, με πολλά σημεία ενδιαφέροντος, σε ένα από τα ομορφότερα πιστοποιημένα μονοπάτια της Ευρώπης!

Ακολουθούμε την κατηφορική διαδρομή από το Μουσείο Υδροκίνησης, μέχρι την αρχαία Γόρτυνα με τα «κυκλώπεια τείχη»…

Περνώντας από τη Νέα Μονή Φιλοσόφου, στη συνέχεια στην Παλιά Μονή Φιλοσόφου, την Μονή Τιμίου Προδρόμου και το Γεφύρι της Μονόπορης θα δούμε σημεία μοναδικής ομορφιάς, γεμάτα ιστορία!

Η Αρχαία Γόρτυνα άθικτη να κοιμάται στο τέλος της διαδρομής δίπλα στο γεφύρι το Κόκκορη, δίνει μια μαγική γοητεία στην περιοχή και κάνει τον πεζοπόρο να νοιώθει κομμάτι της ιστορίας…!!!

Χρήσιμες πληροφορίες για τις διαδρομές:

Η διαδρομή της 1ης ημέρας είναι μια αρκετά απαιτητική διαδρομή που κινείται κυρίως μέσα σε ελατόδασος. Λόγω του μεγάλου της μήκους (15χλμ), των έντονων ανηφορικών κομματιών της και για να μπορέσετε να την απολαύσετε, χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση. 

Η διαδρομή της 2ης ημέρας είναι αρκετά πιο εύκολη. Ανάλογα με τη δυναμική της ομάδας (θα κριθεί από την 1η ημέρα) αλλά και τις καιρικές συνθήκες, η διαδρομή μπορεί να τροποποιηθεί έτσι ώστε να γίνει μικρότερη σε μήκος, άρα πιο εύκολη. Στην περίπτωση αυτή θα ξεκινήσουμε κοντά στο φαράγγι του Λούσιου και τη Μονή Φιλοσόφου. 

Απαραίτητος εξοπλισμός είναι τα ορειβατικά παπούτσια, ένα σακίδιο πλάτης, μεσαίου μεγέθους (πχ 30lt), παγούρι με νερό και αδιάβροχο. Προαιρετικά: μπατόν πεζοπορίας, αντιηλιακό, καπέλο.

Προσοχή! Η εκδρομή πραγματοποιείται τον Νοέμβριο. Ο καιρός στο βουνό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Μια ηλιόλουστη ημέρα όπου χρειαζόμαστε αρκετό νερό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια ημέρα με κρύο και βροχή και να χρειάζεται τον αντίστοιχο εξοπλισμό (fleeceαδιάβροχο, σκουφί ή buff, προστατευτικό για το σακίδιο κλπ). Τα μονοπάτια μπορεί να έχουν λάσπη και τα καλντερήμια να είναι ολισθηρά. Φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι κατάλληλα. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να αποφασίσετε τι θα πάρετε μαζί, με χαρά μας να σας βοηθήσουμε!


Λεπτομέρειες ταξιδιού

 Στο κόστος περιλαμβάνονται:

  • Μετακίνηση από και προς την Αθήνα
  • Διαμονή με πρωϊνό (2 νύχτες). Σε δίκλινα δωμάτια στο «Μπαρουτόμυλο» στη Δημητσάνα
  • Δύο πεζοπορίες (όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα)
  • Πικ νικ (lunch pack) κατά την πεζοπορία της 1ης ημέρας
  • Δείπνο σε εστιατόριο στην περιοχή 
  • Γεύμα ή πικνικ (καιρού επιτρέποντως) στην περιοχή
  • Έμπειροι συνοδοί κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • ΦΠΑ 24%

 

Δεν συμπεριλαμβάνονται:

  • Γεύματα που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Διαμονή σε μονόκλινο (επιβάρυνση 45€ ανά ημέρα)
  • Καταναλώσεις στα δωμάτια (mini bar, καφέδες κλπ)
  • Ποτά & extra καταναλώσεις κατά τη διάρκεια του γεύματος

 

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΡΑΤΗΣΗ - ΠΛΗΡΩΜΗ - ΑΚΥΡΩΣΗ

Κάντε την κάτησή σας εγκαίρως για να εξασφαλίσετε μια θέση!

ΕΓΓΡΑΦΗ - ΚΡΑΤΗΣΗ

Περιορισμένες θέσεις - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το κόστος της εκδρομής είναι 230€ κατ' άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

Η επιβάρυνση μονόκλινου είναι 45€ ανά ημέρα. Το κόστος διαμορφώνεται σε 320€.

Προκαταβολή θεωρείται το 50% του παραπάνω ποσού.

Για να κάνετε κράτηση πρέπει να καταθέσετε στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό την προκαταβολή. Η εξόφληση μπορεί να γίνει με συμπληρωματική κατάθεση στην τράπεζα μέχρι και 15 ημέρες πριν την εκδρομή.

Στείλτε μας το αποδεικτικό μέσω email ή ενημερώστε μας οτι πραγματοποιήσατε την κατάθεση και θα λάβετε ηλεκτρονικά την επιβεβαίωσή μας και την απόδειξη πληρωμής.

Σε περίπτωση ακύρωσης έως 20 ημέρες πριν την ημερομηνία της εκδρομής, τα χρήματά σας επιστρέφονται στο 100%

Σε περίπτωση ακύρωσης έως 10 ημέρες πριν την ημερομηνία της εκδρομής, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται. 

Σε περίπτωση ακύρωσης μέσα στο δεκαήμερο πριν την ημερομηνία της εκδρομής, τα χρήματά σας δεν επιστρέφονται.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ :   ALPHA BANK

BANK CODE/SWIFT :  CRBAGRAA

IBAN  : GR9201403170317002002005000

ΕΠΩΝΥΜΙΑ : ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΤΕΣ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pzachos@gmail.com

Παύλος Ζάχος 6947155244










ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
























ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ